Wanneer je een bedrijf hebt dat in de te verdelen boedel valt dan kan de echtscheiding gecompliceerder worden. Daarbij zijn een aantal zaken van belang. hebt, dan zijn er vaak meer belangen die behartigd moeten worden. Er kunnen vragen spelen als:

  • De rechtsvorm van het bedrijf
  • Hoe wordt de waarde van het bedrijf vastgesteld
  • Kan (en wil) een van de partners het bedrijf voortzetten
  • Welke partner(s) is in dienstverband bij het bedrijf
  • Hoe kan het bedrijf op naam van een van de partners worden gezet

Met name als er een bedrijf of bedrijven onderdeel zijn van de te verdelen zaken is het van groot belang om een bekwame scheidingsdeskundige te hebben. Iemand die verstand heeft van zowel de scheidingsmaterie, maar vooral ook van de zakelijke beslommeringen die daarbij komen kijken. Binnen de Scheidingspartner is er voldoende kennis om de te nemen stappen te bespreken en in gang te zetten. Daarbij roepen wij hulp in van fiscalisten en accountants. Omdat wij deze specialisten in huis hebben bespaart u enorm op de kosten die u anders zou moeten maken als u gaat scheiden met een eigen bedrijf.

Scheiden met een eigen bedrijf is meestal ingewikkeld, maar met een goede kennis van zaken en creatief denken kan de Scheidingspartner vrijwel altijd tot een oplossing komen die in het belang is van beide partners en waarbij de eigen zaak voortgezet kan worden.